Om oss

10 elever fra 5.-7. trinn og en lærer fra Pasvik skole skal lage fuglekasser og henge de opp i nærmiljøet rundt skolen. Dette er et naturfagsprosjekt som handler om at vi blir bedre kjent med fuglelivet og naturen i Pasvik. Hvordan det går med fuglekasseprosjektet, og om vi får besøk i kassene kan du lese om her på bloggen.

fredag 5. juni 2015

Fuglekassetitting


I gymtimen i dag gikk vi og kikket i alle sine fuglekasser.

 I alt var det 2 kasser det var egg i, det var i nummer en og tre. I kasse en var det hvit med brune/ svarte prikker på, der var det åtte egg. I kasse nummer tre var det 7 bitte små blåe egg.

 Det var 6 kasser med reir, i ett av dem var det laget dobbelreir (et reir oppå det andre). Dette var veldig høyt oppå det andre. Noen av reirene var laget av mose og andre av pinner.

Det var i to av fuglekassene det var unger.  Kasse nummer 7 hadde helt nyklekte unger. Vi mener at det var cirka 7, de lå litt oppå hverandre. Da vi åpnet kassa gapte noen av dem og andre hvinte og pep. Dette var første gang det ble sett fugleunger i kasse nummer syv. I kasse nummer fem var det cirka 5-9 unger. Det så ut som skjelettet til vingene var begynt å forme seg, det så ut som det var litt fjær også. I noen av kassene så vi at mammafuglen fløy ut da vi kom, men i kasse nummer fem var fuglen der og knurret til oss. Vi fikk tatt noen bilder.

Dette var en spennende og artig opplevelse for oss. Det er noe vi aldri har sett før, og vi vil gripe sjansen neste gang også.
    
Skrevet av Elsa og Jonatan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar